Index Vakbarát Hírportál

Rossz tanácsadója van Borkainak, főleg egy

2016. november 25., péntek 09:17

A kétszeres olimpiai bajnok Szabó Bence volt a Sport Tv Mai helyzet című műsorának vendége, ebben beszélt, hogyan távozott a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkári pozíciójából.

A múlt héten még együtt vettek részt Borkai Zsolt elnökkel azon a dohai prezentáción, ahol Budapest bemutatta a 2024-es olimpia terveit, aztán keddre összehívtak egy elnökségi ülést, amelyiken bejelentették a személyi változást. Vagyis a MOB Szabó nélkül folytatja tovább, az utóda pedig Bartha Csaba lesz.

Az elnökségből egyedül Gyulay Zsolt szavazott Szabó maradása mellett, a többiek egyetértettek a menesztési szándékkal. Gyulay úgy fogalmazott, a MOB nem élt azzal az eséllyel, amit 2012-ben megkapott, ezért a felelősség közös.

Szabó nem talált kivetnivalót a munkájában, a belső terrorról szóló híreket nevetségesnek nevezte.

Úgy gondolja, rossz tanácsadói vannak Borkainak, főleg egy.

„Hétfőn bementem Zsolthoz, és mondtam, hogy akkor essünk túl rajta gyorsan. Akkor mondta: nem kívánja megindokolni, én mondtam, hogy ezt nem is kérem. Mert ha azt mondja, nem akarok veled a továbbiakban együtt dolgozni, akkor a mondatot elkezdi, és nekem kell befejezni, hogy én sem. Két olimpiai bajnok között így kell, hogy működjön. Így született meg tulajdonképpen az, hogy közös megegyezés” - magyarázta a műsorban.

A magyar sport a riói olimpián 8 aranyat szerzett, ami önmagában nem kevés, de csak 4 sportág nyert érmet.

A MOB-ot a kormány jelentősen átalakította az olimpia után, nemcsak a pénzt vette el tőle, hanem a döntéshozatalt is, csak javaslattétellel élhet. Az új törvény értelmében jövőre tisztújításra is szükség lesz, Borkai lépéseiből pedig leszűrhető, hogy a személyi változtatásokkal - a marketingigazgatónak is felmondott - látja biztosítottnak a jövőjét.

Az olimpia után Szabó a MOB-os spekulációkat hülyeségnek nevezte. A Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) a hétvégi moszkvai kongresszusán a végrehajtói bizottságba szeretne bekerülni.

Rovatok