Index Vakbarát Hírportál

Brazil iszlamisták fogadtak hűséget az ISIS-nek

2016. július 20., szerda 16:45

Új fenyegetéssel nézhetnek szembe a riói olimpia szervezői, miután az Ansar al-Khilafah Brazil nevű szélsőséges iszlamista szervezet támogatásáról biztosította Abu Bakr al-Baghdadit, az ISIS vezetőjét, írja az Express.

A brazil fanatikusokat repterek és a tömegközlekedés elleni támadásokra, valamint késelésre és túszejtésre biztatják az olimpia ideje alatt. Dél Amerika egyelőre elkerülte a terrorveszélyt, azonban a bejelentés újabb biztonsági kérdéseket vethet fel. A szélsőséges csoport közleményében azt mondta, ha a francia rendőrség sem volt képes megakadályozni a támadásokat, Rio még könnyebb célpont lesz.

A brazil hírszerzés keddi nyilatkozata szerint minden lehetséges veszélyt megvizsgálnak, a hatóságok pedig a múlt heti nizzai támadás után még keményebb biztonsági intézkedésekkel készülnek, így több kordonra és útzárra lehet majd számítani és a látogatókat is átkutathatják. A riói olimpián nagyjából 85 ezer fős biztonsági személyzet lesz jelen, ez több mint kétszerese a 2012-es londoni olimpiát biztosító állománynak.

Rovatok