Index Vakbarát Hírportál

Kenguruval tenné otthonosabbá az ausztrál olimpiai falut a riói polgármester

2016. július 25., hétfő 20:25

Az ausztrálok nem hajlandóak beköltözni a nekik kiközvetített olimpiai faluba, amire Rio de Janeiro polgármestere roppantul elegáns megoldást javasolt:

Azt akarom, hogy otthon érezzék magukat. Szinte annyira szeretném, hogy mindjárt odarakok egy fel-le ugráló kengurut az épületük elé.

- mondta a CNN szerint Eduardo Paes polgármester.

Az Ausztrál Olimpiai Bizottság a napokban jelezte, hogy vállalhatatlan állapotok uralkodnak a nekik kiközvetített szállásokon, ezért más lakhelyet béreltek inkább a sportolóiknak.

A brazil polgármester felvetésére reagált az ausztrál küldöttség szóvivője is. Elmondta, hogy

nem kengurukra van szükségünk, hanem vízvezeték-szerelőkre, akik megoldják annak a rengeteg tócsának a problémáját, amit a szállásainkon találtunk.

A kifogások között szerepelt, hogy a szállásokon

Ettől függetlenül az ausztrálok bíznak abban, hogy szerdán már rendesen beköltözhetnek, miután megoldották a problémákat.

Brazíliában még el sem kezdődött a verseny, de már most több kellemetlen balhé történt. Jason Lee - aki nem összekeverendő a színész Jason Lee-vel - jiujitsu harcost állítása szerint rendőrök rabolták el és fegyverrel kényszerítették, hogy két nagy mennyiségű pénzt vegyen ki nekik a számlájáról.

Rovatok