Index Vakbarát Hírportál

A kedd újabb magyar aranyakat hozhat

2016. augusztus 9., kedd 07:30 | aznap frissítve

Az olimpia negyedik napja is igen eredményes lehet, döntőben úszik Hosszú Katinka, illetve Cseh László és a Michael Phelpst kétszer is megverő 19 éves Kenderesi Tamás is. Hosszú az egyik legerősebb számában, 200 vegyesben (szerda 04.29-től) mehet harmadik olimpiai aranyáért, Cseh és Kenderesi 200 pillangón (03.28-tól) állna dobogóra.

Női 200 gyorson és férfi 4x200 gyorsváltóban lesz még döntő, utóbbiba még bejuthat csapatunk, a női döntőben viszont nem lesz magyar úszó.

De így is sűrű lesz az úszóprogram, a helyi idő szerint délelőtti, magyar idő szerint este 6-tól kezdődő előfutamokban Bohus Richárd és Kozma Dominik 100 gyorson, Hosszú Katinka és Szilágyi Liliána 200 pillangón, Gyurta Dániel és Horváth Dávid 200 mellen úszik majd, de versenyben lesz a férfi 4x200-as gyorsváltó is.

A vívócsarnokban is újabb érem születhet férfi párbajtőrözőink révén. Rédli András a független Abdulaziz al-Satti, Boczkó Gábor a szenegáli Alexandre Bouzaid, míg Imre Géza a kolumbiai John Edison Rodríguez és az ukrán Dmitro Karjucsenko párharcának győztese ellen vív majd.

Megkezdi az olimpiát a női vízilabda-válogatott is, magyar idő szerint délután 2-tól Kína ellen játszik az Eb-győztes csapat.

Dzsúdóban a 81 kilósok között Csoknyai László versenyez majd, folytatják a vitorlázóink (Gádorfalvi Áron, Vadnai Benjamin, Cholnoky Sára, Érdi Mária, Berecz Zsombor) is, női 25 méteres sportpisztolyban Csonka Zsófia és Tobai-Sike Renáta, míg evezésben a már negyeddöntős Pétervári­-Molnár Bendegúz, illetve a kormányos nélküli ketteseknél elődöntős Simon Béla, Juhász Adrián lesz érdekelt.

Rovatok