Index Vakbarát Hírportál

Látja, hogy mi történik a vívásban? Tényleg? Most tesztelheti!

2016. augusztus 9., kedd 16:36

Látott már vívást? Hát naná, hogy látott. Szász Emese már az első napon aranyat nyert, kedden pedig az aranyra esélyes férfi párbajtőrözők is pástra léptek. Szóval látott.

De látta azt is, hogy mi történik?

Mert a vívás bármennyire is tűnik egyszerű és élvezhető sportnak, ami leírható annyival, hogy akit láttuk, hogy talál, az nyert, ennél mi sem állhat távolabb a valóságtól. Nem csak hogy teljesen különbözőek a szabályok a három fegyvernemre (a kardra, a tőrre és párbajtőrre), ráadásul borzasztó nehéz egyáltalán azt lekövetni, hogy ki találta el a másikat, és az adott megmozdulása ért-e egyáltalán pontot.

Készítettünk 11 nagyon rövid videót, amiben semmi más dolga nincs, mint megmondani, ki nyert, már ha egyáltalán valaki nyert. Csakhogy levettük a hangot, a videókat pedig vagy még az érvényes találat előtt elvágtuk, vagy pedig pont abban a pillanatban, hogy megvolt az érvényes találat, de a találatot jelző lámpák még nem gyulladtak fel. Gondoljon erre úgy, mintha egy focimeccsen a kommentátor kiabálása és az eredményjelző tábla változása nélkül kellene eldöntenie, hogy a labda átment-e épp a gólvonalon. Ugye az nem lenne gond?

Ez egy kicsit nehezebb lesz.

Minden kérdés megválaszolására 8 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

Rovatok