Index Vakbarát Hírportál

Futótűz miatt kiürítettek három olimpiai helyszínt

2016. augusztus 16., kedd 02:18

Rio időjárása meglehetősen furcsa: miközben özönvízszerű eső mosta el az atlétikai versenyeket hétfőn, futótűz miatt ki kellett üríteni a Deodoro parkhoz tartozó három olimpiai létesítményt, a mountain bike-stadiont, a szlalom kajak-kenu-pályát és a BMX-pályát. Sőt, a Canadian Cyclist információi szerint a szombatin mountain bike-verseny útvonala ég az erdőben. A tüzet szintén az ő értesülésük szerint egy el nem oltott szeméttűz okozta.

Mountain Bike Venue on Fire in Rio#Rio2016 #cyclingMTB https://t.co/B9IKgqlCup pic.twitter.com/7Z5SHCXGfK

— Canadian Cyclist (@cdncyclist) August 15, 2016

A park mellett feltámadt szél miatt a tűz egyre gyorsabban kezdett terjedni, ezért döntöttek a riói szervezők a három helyszín kiürítése mellett, akik arra is figyelmeztettek, hogy hétfőn és kedden további létesítmények is veszélybe kerülhetnek a szél miatt.

Állítólag a mountain bike-osok központjára is átterjedt valamennyire a tűz, annyi biztos, hogy őket is ki kellett menekíteni. Az olimpia szervezői legkorábban kedden, egy hivatalos sajtótájékoztatón számolnak be a történekről. Korábban a gyeplabda-pálya mellett is hatalmas füst és elég nagy lángok voltak láthatók.

Sérültekről nem érkezett jelentés.

Rovatok