Index Vakbarát Hírportál

A lengyelekből kihozza a maximumot Dujsebajev

2016. augusztus 18., csütörtök 05:30

Horvátország ugyan csoportelsőként jutott a férfi kézilabda olimpiai torna negyeddöntőjébe, a másik ágról negyedikként érkező lengyelek kiütötték őket.

11-9-re még a horvátok vezettek, ám akkor valamiért erőltették a 7 a 6 elleni játékot - levitték a kapust -, ami nem jött be, a Szeged volt kapusa, Piotr Wyszomirski pedig csereként beállva óriási bravúrokkal felhozta saját csapatát.

A félidőre már négy góllal megléptek a lengyelek (18-14), de a szünet után a horvátok feljöttek, tíz perccel a vége előtt egyenlíteni is tudtak. Bielecki semlegesítését azonban nem tudták megoldani, a 12 gólig jutó átlövő a hajrában is fontos találatokat szerzett.

Végül 30-27-re nyertek a lengyelek. A lengyel kispadon az a Talant Dujsebajev ül, aki Magyarországon megbukott még januárban. A Kielcével idén már hetespárbajban megnyerte a Bajnokok Ligáját. Ha érmet nyerne a lengyelekkel az olimpián, igazi hőstett lenne.

Az elődöntőben: Dánia-Lengyelország és Franciaország-Németországot meccset rendeznek.

A dánok Szlovéniát verték 37-30-ra. A Szegedről jól ismert Dean Bombac nem került be a csapatba, és a veszprémi szélső, Gasper Marguc sem volt Rióban.

A kosárlabdában is kiesett a horvát válogatott, holott ők is csoportelsőként kerültek a legjobb nyolc közé. Szerbia 86-83-ra verte őket, vagyis Horvátország nem zárt jó estét.

A szerbek az ausztrálokkal játszanak a döntőért, a másik ágon az amerikaiak a spanyolokkal.

Rovatok