Index Vakbarát Hírportál

Bele fogunk halni a vízbe

2016. augusztus 18., csütörtök 08:13

Magyarország női vízilabda-válogatottja az első negyed után nem tudta meglepni a nagy favorit Egyesült Államokat, és 14-10-es vereséget szenvedett a riói olimpia elődöntőjében.

„A tervünk megvolt, nyilván a vízben nem sikerült úgy megvalósítani, ahogyan szerettük volna. Az első negyedben jók voltunk, a másodikban volt egy olyan periódus, amikor egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni a fizikai fölényükkel" – értékelt Bíró Attila kapitány.

Volt olyan játékos, Seidemann, aki több mint egy mázsás, őt természetesen nem könnyű kikapcsolni, ha valaki 30 kilóval könnyebb.

A 10 gól nem kevés, elégedett vele a magyar szakvezető, egy szoros meccshez extra kapusteljesítmény kellett volna, és zónázásnál még több blokk.

Lelkileg nem érzi, hogy összetörtek volna a lányok, nem csúsztak szét annyira, hogy ne tudnánk megverni az oroszokat.

Az oroszokkal szembeni bronzmeccsünk nem is olyan rég volt. A 2013-as vb-n 10-8-ra győztük le őket, Tóth Ildikó a hajrában csodás gólokat szerzett. Egy év múlva a budapesti Eb-n a negyeddöntőben találkoztunk velük, akkor még fölényesebb volt a siker, hiszen 11-7-re nyertünk.

A 2015-ös vb-n, Kazanyban, vagyis az oroszoknak hazai pályán csoportmeccsen ők voltak a jobbak (11-13), de amikor a két válogatott válogatott az idei Európa-bajnokságon is találkozott, a mieink 11-10-re nyertek a csoportban.

Kasó Orsolya kapus szerint el kell fogadni, hogy ez az amerikai válogatott jobb a magyar csapatnál.

„Tíz gólt dobtunk, az szerintem jó, de a védekezésünk nem állt össze. Nekik elől viszont minden összejött, szorosan fogtak embert, minden labdára odaértek" - mondta a kapus, aki hozzátette, mennek tovább a bronzért.

Bujka Barbara szerint elkövették a szokásos hibáikat, amelyeket az amerikaiak kíméletlenül kihasználtak. A bal kezes center úgy gondolta, nyerhető a pénteki meccs.

Nála sokkal határozottabb foglalt állást Keszthelyi Rita, a csapat kapitánya.

„Bele fogunk halni a vízbe az oroszok ellen. Én innen nem megyek haza érem nélkül. Mindent el fogunk követni. Van két napunk, hogy összeszedjük magunkat. Most kell megmutatnunk, mennyire erősek, és mennyire összetartók vagyunk.”

Rovatok