Index Vakbarát Hírportál

Marozsán zseniális gólt rúgott az olimpiai döntőben

2016. augusztus 19., péntek 23:45

A németek futballválogatottja az olimpiai bajnoki címért játszik a svédekkel a női tornán, és a magyar származású Marozsán Dzsenifer góljával került előnybe a második félidőben.

A 47. percben a tizenhatosnál került elé a labda, állított rajta egyet, majd pazarul ellőtte a bal felső sarokba. A svéd kapus hiába nyújtózkodott, nem ért oda a labdára.

 

A 24 éves Marozsán Budapesten született, még gyerek volt, amikor a családjával kiköltözött Németországba. A német bajnokság és a válogatott meghatározó futballistája lett, 54 mérkőzésen 26 gólnál járt a bronzmeccs előtt a nemzeti csapatban. Klubszinten az FFC Frankfurtban játszott már évek óta, a csapattal Bajnokok Ligáját is nyert, a nyáron szerződött a francia Lyonba. Marozsán édesapja, János négyszeres magyar válogatott, a Siófokban és a Honvédban futballozott, 1996-ban lett a Saarbrücken légiósa.

A péntek esti meccsen a második gólban is benne volt a németek magyar sztárja: egy szabadrúgást tekert rá, és a labda ugyan kipattant a kapufáról, de érkezett egy svéd játékos, aki bebombázta a hálóba. Az öngóllal lett 2-0.

 

Nem tartott sokáig a kétgólos előny, mert a svédek a 66. percben szépítettek Stina Blackstenius révén, így 2-1-re állt az olimpiai döntő.  Marozsán a hajrában majdnem vágott még egyet szabadrúgásból úgy 25 méterről, de hárítani tudott az ellenfél kapusa.

A végét még megnyomták a svédek, egyenlíteni viszont nem tudtak, így Németország csapata lett az olimpiai bajnok, Marozsán pedig a döntő kulcsembere. 

Rovatok