Index Vakbarát Hírportál

Csányi bekerült a FIFA pénzügyi bizottságába

2017. március 9., csütörtök 18:31

Csányi Sándor interjút adott a TV2-nek, a beszélgetés során pedig elárulta, hogy beválasztották a FIFA pénzügyi bizottságába. Az MLSZ elnöke pályázott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség tanácsi tagságára is, de majd csak áprilisban derül ki, hogy sikerrel jár-e. 

Csányi a sokat bírált stadion-beléptetési rendszerről is beszélt, szerinte nem fontos, hogy a jegyvásárlásnál személyesen azonosítsák az embereket, ilyesmire csak kiemelten fontos mérkőzéseknél lehet szükség. 

Az üzletember bizakodó a hazai stadionok kihasználatlanságával kapcsolatban. Szerinte amikor felépülnek a stadionok és a csapatok visszatérhetnek a székhelyeikre, egyre többen járnak majd meccsekre, mert ő egyre több izgalmas NB I-es és NB II-es meccset látott már. 

Probléma lehet a lakáshitelezéssel 

Csányi gazdasági témákról is beszélt az I/I Azurák Csabával című műsorban. Azt mondta, hogy jó állapotban van a költségvetés, rendben van az államadósság is, a jegybank pedig remek gazdaságpolitikát folytat, viszont szerinte probléma lehet a lakáshitelezéssel. 

Felidézte, hogy egy hétfőn elfogadott törvény miatt a bankok "nagyon nehezen" juthatnak hozzá a nem fizető adósok ingatlanjaihoz, így pedig kockázatos lehet a hitelnyújtás. 

A Csányi Sándorral készült interjú csütörtök este 23:25-kor látható a TV2-n. 

Rovatok