Index Vakbarát Hírportál

10 éves asztaliteniszezővel nyertek nemzetközi meccset

2017. március 31., péntek 13:33

Anna Hursey lett Wales történetének legfiatalabb asztaliteniszezője, aki nemzetközi mérkőzésen is szerepet kapott: a válogatottjuk a tízéves versenyzőt is bevetette a Koszovó elleni, győztes Európa-bajnoki selejtezőn. 

A 3-0-ra megnyert selejtező természetesen az első nemzetközi megmérettetése volt a Hursey-nek a felnőttek mezőnyében, de a karrierjével már tavaly is részletesen foglalkozott a brit sajtó. Akkor arról beszéltek, hogy a legnagyobb walesi tehetség, aki kilencévesen mindenkit meg tud verni a walesi U18-asok között, de még a brit mezőnyben is megállná a helyét.

A szülei azon gondolkodnak, hogy Kínába költöznek vele, hogy minél többet kihozzanak a karrierjéből, ugyanis az ottani játékosok ellen sokkal jobban fejlődhet. 

"Egy kicsit izgultam, de végül is jól sikerült. Jól játszottam, de tudnék ennél jobban is" - mondta a gyerek pingpongos a BBC Walesnek a csütörtöki győzelem után. 

Wales a győzelemmel második helyén áll a csoportjában, legközelebb Fehéroroszországgal játszanak majd áprilisban.  

Három évvel ezelőtt egy tizenhárom éves asztaliteniszező, a japán Ito Mima keltett feltűnést, aki párosban nyert World Tour-versenyt, egy évvel később már a világ legjobbjait verte. 

Rovatok