Index Vakbarát Hírportál

30 milliárdot költ a kormány a Makkabi játékokra

2017. június 12., hétfő 08:39

A Magyar Nemzet információi szerint a kormány 30 milliárd forintot különített el a 2019-ben Budapesten megrendezendő Európai Makkabi Játékokhoz szükséges sportlétesítmények felépítésére. 

A lap egy csütörtökön megjelent határozatra hivatkozik, ennek értelmében a beruházáshoz már az idei költségvetésből 2 milliárd forintot biztosítanak, és ebben nincs benne a tervpályázat lebonyolítására és a kiviteli tervek elkészítésére jóváhagyott további 1,6 milliárd. Jövőre már a kivitelezésre 12,8 milliárd áll rendelkezésre, 2018-ban pedig ennél is nagyobb, 15,3 milliárdos keretet kap a büdzsében.

A Makkabi játékoknak két fő helyszíne lesz, az egyik a Kerepesi útnál építendő sportkomplexum, ahol a teremsportok lesznek, valamint a Margitsziget, ahol a vizes számokat bonyolítják le.

Az Európai Makkabi Játékok az európai zsidó közösség sporteseménye, amelyet négyévente, két esztendővel a zsidó olimpiaként is ismert és mindig Izraelben rendezett Makkabi Világjátékok után tartanak meg. A legutóbbi ilyen sportesemény 2015-ben Berlinben volt, és novemberben dőlt el, hogy Budapesten rendezik a következőt. 

Az eseményre 40 országból 2500-3000 sportoló érkezik majd. 

(Magyar Nemzet/Világgazdaság/MTI)

Rovatok