Index Vakbarát Hírportál

Szabálytalan akció miatt bűnhődött a nehézsúlyú Bor, lemaradt az éremről

2017. szeptember 2., szombat 18:34

A budapesti dzsúdó világbajnokság egyéni versenyeinek utolsó napján Bor Barna jutott legtovább a magyarok közül.

A nehézsúlyú magyar a Puerto Ricó-i Ferrerrel kezdett, lényegesen aktívabb volt, próbált akciókat indítani, riválisa semmit sem csinált, ezért háromszor is megintették, és a harmadik a szabályok szerint Bor győzelmét jelentette.

A 30 éves paksi versenyő a román Crotoriu ellen már értékelhető akciót is bemutatott, majd leszorította ellenfelét, és véget is ért a meccs.

A grúz Okruasvilivel szemben pedig igazi virtuóz volt, három wazaari értékű dobás után leszorította. Egy másodperccel a 4 perces játékidő letelte előtt adta meg magát Okruasvili, ezzel Bor bekerült az elődöntőbe.

Ott az a brazil David Moura várt rá - ő vezeti a világranglistát -, akit még nem győzött le, mindkét meccsüket elveszítette. Moura idén nyert már Grand Slamet, és GP-t is, vagyis kiváló formában érkezett Budapestre.

Egy perc telt el, amikor Bort megintették, nemsokára Moura beforgatta, és eldobta, nagy ippon volt.

Bornak a bronzért a másik brazilt, az olimpiai bronzérmes, vb-második Silvát kellett legyőznie.

Mindketten intést kaptak passzivitásért az elején, utána a brazilnak volt egy támadása, amit nem tudott befejezni. A négy perc után jöhetett a küzdelem az aranypontért, a brazil irányított a hosszabbítás elején, aztán Bor is felborította egyszer, de pontot nem kapott érte.

Majd amikor ismét földre vitte Silvát a paksi versenyző, akkor szabálytalanul tette a bíró szerint, amiért megintette, és mivel a meccs ezen a szakaszában már az intés eldönti a meccset, Bor lemaradt az éremről.

Ami egyúttal azt is jelentette, hogy Magyarországnak az egyéni versenyben nem jutott érem. Vasárnap a csapatversennyel fejeződik be a vb.

Rovatok