Index Vakbarát Hírportál

141 éve nem csinált ilyet baseballozó

2017. szeptember 5., kedd 10:14

Kedd hajnalban történelmet írt az Arizona Diamondbacks játékosa a baseball-ligában (MLB), J.D. Martinez csapata Los Angeles Dodgers elleni 13-0-ra megnyert meccsén négy hazafutást ütött. Ez még nem a történelem írás rész a dologban, ezt a szezonban megcsinálta már Scooter Gennett is – így 2002 után az idei lett a második olyan szezon az MLB történetében, amikor két játékos is négy hazafutást ütött egy meccsen –,

Martinez azzal lett első az MLB-ben, hogy a négy hazafutást négy különböző dobójátékos dobásából érte el.

Ilyen ugyanis még nem volt 1876 óta. A negyedik inningben Rich Hillről, a hetedikben Pedro Báezről, a nyolcadikban Josh Fieldsről, a kilencedikben pedig Wilmer Fontról ütött hazafutást

Emellett abban is első lett egyébként, hogy a modern kori MLB-ben (1900 után) először ütött hazafutást a hetedik, nyolcadik és kilencedik (tehát az utolsó három) inningben is.

A 30 éves amerikai egyébként 2015-ben Silver Slugger díjat kapott, vagyis posztján a legjobb támadójátékos volt. Idén 34 hazafutásnál jár a kedd hajnali néggyel együtt, ebből a 34-ből 18-at július 18. óta ütött, vagyis azután, hogy a Detroit Tigerstől egy cserével az Arizonához került.

A 2017-es szezonban ugrásszerűen megnőtt hazafutásokról írtunk már, nem véletlen, hogy az idei furcsa szezonban ütött először két játékos is négy hazafutást egy meccsen a szteroidéra óta.

A borítóképen (Gary A. Vasquez / USA Today Sports, Reuters) J.D. Martinez a Dodgers elleni, rekordot jelentő meccsén.

Rovatok