Index Vakbarát Hírportál

Budapest mégis kaphat egy olimpiát

2017. szeptember 14., csütörtök 08:46

Jó eséllyel Budapest kaphat egy nyári ifjúsági olimpiát, és erről már meg is kezdődtek az egyeztetések, értesült az Insidethegames.

Bár Budapest visszalépett a 2024-es olimpiai pályázattól, a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban úgy tartják, hogy alkalmas multisportesemények megrendezésére. „Nyilvánvalóan nagyon jó pályázatuk volt. Tisztázzuk, nagyon kreatív volt és technikai szinten is sokat dolgoztak vele. Egy olyan város, amelyik az olimpia házigazdája lehet. Mindazonáltal érdekelheti őket az ifjúsági olimpia is. Igaz az ifjúsági olimpia és a pályázati eljárás elsősorban olyan városokat céloz meg, amelyek nem képesek nagyobb rendezvények megtartására" – nyilatkozta Christophe Dubi, a NOB ügyvezető igazgatója.

Az Insidethegames információi szerint a NOB és a Budapest között már meg is kezdődtek az előzetes egyeztetések.

Az azonban jól látszik, hogy az ifjúsági olimpia még keresi a helyét, eddig kettőt tartottak belőle (Szingapúr - 2010, Nandzsing - 2014), a következő játékok Buenos Airesben lesz 2018-ban, de utána bizonytalan a sorsa. A jelenlegi tervek szerint 2023-ban rendeznék meg a negyediket, de szó van róla, hogy 2021-re hozzák előre.

Borító és címlapkép: MTI Fotó / Balogh Zoltán

Rovatok