Index Vakbarát Hírportál

Két aranyérem a kerekesszékes vívó-vb nyitónapján

2017. november 7., kedd 21:42 | aznap frissítve

A férfi tőrözők A kategóriájában Osváth Richárd, a női párbajtőrözők A kategóriájában pedig Krajnyák Zsuzsanna nyert aranyérmet a római kerekesszékes vívó-világbajnokság keddi nyitónapján.

A viadal honlapja szerint a riói paralimpián két ezüstérmet szerző Osváth a csoportkör után magabiztosan menetelt a döntőig a főtáblán, thaiföldi, orosz, olasz, majd az elődöntőben ismét egy orosz ellenfelet győzött le meggyőző vívással.

A fináléban a hazai Matteo Bettivel csapott össze, és kiélezett, végig izgalmas mérkőzés végén egyetlen tussal, 15-14-re diadalmaskodott. Osváth Richárd első vb-aranyát nyerte, ugyanakkor Krajnyák Zsuzsanna 2002 és 2011 után immár harmadszor végzett az élen, méghozzá nagyszerű vívással.

A 38 éves vívó a 16 között egy könnyű sikerrel kezdett a főtáblán, a negyeddöntőben viszont nagyon nehéz dolga volt, lengyel ellenfelét csak 15-14-re tudta megverni.

Ezt követően viszont nem lehetett megállítani: az elődöntőben ukrán riválisától mindössze három tust kapott (15-3), a fináléban pedig a hongkongi Ju Csuj Jét verte fölényesen, 15-9-re. Kiválóan vívott ugyanebben a számban Veres Amarilla is kiválóan, ő az ötödik helyen végzett.

Rovatok