Index Vakbarát Hírportál

Egyből a rajtnál majdnem ütközött a Sydney-Hobart két esélyese

2017. december 26., kedd 14:36

Majdnem összeütközött a rajtnál a 73. Sydney-Hobart vitorlásverseny két esélyese, az LDV Comanche és a nyolcszoros győztes Wild Oats XI, a két hajót csak méterek választották el. Utóbbit egyébként akár időbüntetéssel is sújthatják majd a verseny után a veszélyes manőver miatt.

Ez azért sem mindegy, mert ötórányi verseny után a 2015-ös győztes LDV Comanche három mérföld előnyt szerzett a Wild Oats XI-hez képest, a harmadik helyen további két és fél mérföldes lemaradással a Black Jack halad, írja az MTI.

A mezőnyben 102 hajó szerepel, köztük négy szupermaxi, a Wild Oats XI és az LDV Comanche mellett az InfoTrack, valamint a Black Jack, amely 2009-ben Alfa Romeo néven tudott nyerni.

A tavalyi versenyt az ausztrál Perpetual Loyal nyerte. Az Anthony Bell tulajdonában lévő és általa kormányzott 100 lábas szupermaxi 1 nap 13 óra 31 perc és 20 másodperc alatt teljesítette az Új-Dél-Wales és Tasmania közötti 628 tengeri mérföldes (1163 kilométeres) távot, amivel megdöntötte a verseny rekordját. Az addigi csúcsot 2012 óta a Wild Oats XI tartotta.

(Borítókép: Dean Lewins / MTI / EPA)

Rovatok