Index Vakbarát Hírportál

Phil Taylor: Harminc évig ez volt az életem, elég volt

2018. január 2., kedd 10:23

A hétfő esti világbajnoki döntő elvesztése után Phil Taylor megerősítette, hogy befejezi a pályafutását, és a jövőben csak bemutató dartsmérkőzéseken szerepel.

A sportág 57 éves legendás alakja 7-2-re kapott ki a fináléban a szintén angol Rob Crosstól, de egyáltalán nem volt csalódott a vereség miatt.

„Fantasztikus karrierem volt. Kérdezték, hogy folytatom-e, de elég volt" – mondta a meccs után a 16-szoros világbajnok Taylor, akinek The Power (Az erő) a beceneve.

Minden idők legeredményesebb dartsjátékosa huszonegyszer szerepelt vb-döntőben.

„Harminc évig ez volt az életem. Még egyszer utoljára mindent megpróbáltam, és sikerült eljutnom a fináléig, boldog vagyok, hogy így történt" – mondta Taylor, aki egy papírlapra felírt köszönömmel hálálta meg szurkolóinak a biztatást a londoni Alexandra Palace-ban, ahol 3500 néző zsúfolódott össze.

Riválisáról, Rob Crossról Taylor azt mondta: „Olyan volt, mint jómagam 25 évvel ezelőtt."

„Nagyszerűen érzem magam. Ez az első trófeám. De ez most Philről szól, aki hihetetlen, fenomenális" – mondta Rob Cross, aki akkor született, amikor Taylor első vb-címét nyerte. 

A hétfő esti döntő után a világszövetség, a PDC bejelentette, hogy a vb utáni második legfontosabb verseny, a World Matchplay mostantól a Phil Taylor Trophy nevet viseli. A The Power ezen is rekorder 16 sikerével.

Rovatok