Index Vakbarát Hírportál

Shane Tusup: Hibáztam, sokakat megbántottam viselkedésemmel

2018. január 11., csütörtök 22:05 | hat éve frissítve

Hosszú Katinka edzője és férje, Shane Tusup kapta meg a legjobb edzőnek járó Év Sportolója díjat csütörtök este. Hosszú hatodszor lett a legjobb, ezzel a hétszer a legjobbnak megválasztott példakép, Egerszegi Krisztina nyomába lépett.

Shane Tusupot negyedszer választották meg a legjobbnak, 2013-tól egy kivétellel ő nyerte ezt a különleges harcot, 2015-ben Dárdai Pál volt a legjobb, ő érdemelte ki a legtöbb szavazatot.

Az álompár szakításáról már hetekkel korábban megjelentek hírek. A Nemzeti Színházban tartott díjátadó gálára is külön érkeztek, és a nézőterén is külön foglaltak helyet.

Shane a harmadik emeleten próbálta a beszédét, amikor még nem tudta, hogy ő lesz a győztes, igyekezett a legjobb magyar kiejtéssel visszaadni a gondolatait. 

Amikor Shane Tusup nevét kimondták, Hosszú Katinka is megtapsolta férjét - rezzenéstelen arccal. Aztán úgy látszott, párszor meghatódott.

A gála utáni sajtótájékoztatón egyikük sem vett részt, Tusup ott volt a közös fotózáson, Hosszú arra nem ment a színpadra.

Shane Tusup magyarul mondott beszédet - erős akcentussal, olykor nem teljesen érthetően - a díj átvétele után. Itt van viszont a teljes szöveg, amit a Facebook-oldalára is kirakott: 

Vastaps köszöntötte Hosszú Katinkát, akit hatodszor választottak meg az Év Sportolójának. háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizenháromszoros Európa-bajnok magyar úszónő egyben Európa második legjobb sportolója is.

Hosszú Katinka azt mondta: a budapesti vizes világbajnokság pályafutása legszebb pillanata volt. Hosszú azt köszönte meg Shane Tusupnak, hogy mindig kihozza belőle a maximumot.

A kategóriák végeredménye:

Az év férfi sportolója:  


Az év női sportolója:

Az év csapata hagyományos csapatsportokban:

Az év csapata egyéni sportágak csapatversenyeiben:

Az év edzője:

Az év férfi labdarúgója:

Az év női labdarúgója:

Az év fogyatékos férfi sportolója:

 Az év fogyatékos női sportolója:

Az év fogyatékos csapata:

Az év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője:


Az év gólja (a szurkolók szavazatai alapján):

Joseph Paintsil (Ferencváros) találata a Videoton ellen, NB I - 9749 voks
Csoszánszki Dávid (Gyöngyös) gólja a Siófok ellen, strandlabdarúgás, bajnoki döntő - 5887
Szoboszlai Dominik (Magyarország) gólja Norvégia ellen, U17-es Eb-selejtező, elitkör - 3883

Rovatok