Index Vakbarát Hírportál

A vállam befagyott részeit ki kell lazítani

2018. február 5., hétfő 14:35

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián a terveknek megfelelően visszatérhetett januártól a Tornacsarnokba, hogy a gyógytorna mellett megkezdje az erősítő edzéseket is - derült ki a hazai szövetség hírleveléből.

Berki tavaly szeptemberben egy sikeres vállműtéten esett át, majd nem sokkal a beavatkozás után megkezdte a rehabilitációt, amellyel kiváló ütemben haladt, így az év elejétől visszarázódhatott a régi kerékvágásba.

“Szerencsére a vállam elég jól reagál mind a gyógytornára, mind az erősítésekre, úgyhogy nagyon bizakodó vagyok, mert minden rendben van, jól haladunk. A gyógytorna feladatoknál is bejöttek már a támaszos terhelések, nyilván a vállamnak még vannak befagyott részei, ezeket próbáljuk nyújtani és kilazítani, de az alsó tartományokban már elkezdtük a támaszos és a kissúlyzós terheléseket.”

A lólengés-specialistának egyelőre még várnia kell, hogy újra felmehessen a szerre, nem végez még semmi olyan gyakorlatot, amely teljes testsúllyal terhelné a vállát.

"A tornateremben a lóra még nem megyek fel, inkább azokat a speciális feladatokat csinálom, amelyeket akkor is szoktam, amikor rendben van a vállam. Nagyon örülök annak, hogy már egyre többet tudok támaszkodni. Úgy tervezzük, hogy márciustól már elindulhatnak a lovas terhelések is, de nyilván minden a vállam függvénye.”

Gőzerővel készül, hogy mihamarabb visszanyerje az erejét, és részt tudjon venni az idei legrangosabb megmérettetéseken, ugyanis az olimpiai kvótaszerzés szempontjából fontos viadalok várhatók az év második felében.

"Az a fontos, hogy a tokiói kvalifikációs versenyeket el tudjam kezdeni, amelyek a cottbusi Világkupa fordulókkal kezdődnek novemberben. Nagyon remélem, hogy októberre már versenyképes leszek, és akkor már akár a dohai világbajnokságra is ki tudok utazni. Dohát nagyon szeretem, sok barátom van kinn, sok a magyar, nagyon jó a közönség, ezért bízom benne, hogy össze tudjuk hozni, és a világbajnokságra már jól leszek. Ha nem, akkor a novemberi cottbusi Világkupával indítok, amely az olimpiai kvalifikáció szempontjából jelentős, hiszen a két cikluson keresztül tartó nyolcállomásos Vk-sorozat első etapja. Számomra a legfontosabb, hogy Tokióra meglegyen a kvótám, és oda már egy tökéletes gyakorlattal tudjak kiérkezni.”

Rovatok