Index Vakbarát Hírportál

Korrekorder pingpongos előzi a kínaiakat a világranglistán

2018. február 27., kedd 10:47

Az új asztalitenisz-világranglistát most sem kínai fogja vezetni, az eddig élen álló német Dmitrij Ovtcharovot honfitársa, Timo Boll váltja, aki minden idők legidősebb elsője lesz.

A új ranglista március 1-től él, akkor Boll 36 éves, 11 hónapos és 21 napos lesz. Az eddigi rekorder, a svéd Jan-Ove Waldner 32 éves és 28 napos volt, amikor 1997-ben vezette a világranglistát.

Boll utoljára pont hét éve, 2011 márciusában volt ranglistaelső. Ovtcharov a harmadik helyre csúszott vissza, ami azt jelenti, hogy a pontok alapján jelenleg a németek a legerősebbek, így a 2018-as csapatvilágbajnokságon ők lesznek az egyes kiemeltek. A másodikak pedig a kínaiak, hiszen a második, negyedik és ötödik helyen is kínai játékos áll.

„Nagyon örülök. Ez a helyezés visszajelzése az elmúlt hónapokban végzett kemény munkámnak és a kiegyensúlyozott teljesítményemnek. Először 15 éve voltam világelső, és most, néhány nappal a 37. születésnapom előtt ismét az leszek" – mondta Timo Boll.

A nőknél Csu Jü-ling december után ismét az élre áll.

A világranglistán legjobb magyar Póta Georgina a 31. helyen áll, a férfiak közül pedig Lakatos Tamás a legjobb, a 98. hely az övé.

Rovatok