Index Vakbarát Hírportál

Szilágyi Áron aranyat, Márton Anna ezüstöt nyert a kard Grand Prix-n

2018. április 1., vasárnap 15:29 | aznap frissítve

Szilágyi Áron aranyérmet szerzett a kardozók dél-koreai Grand Prix-viadalán, míg Márton Anna ezüstéremmel térhet haza a Szöulban rendezett versenyről.

A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron a 64-es táblán 15-10-re verte a japán Streets Kaitót, majd a 32 között 15-9-re a kínai Vang Sit. A nyolcaddöntőben a német színekben versenyző Szabó Mátyást  győzte le egyetlen tussal15-14-rea negyeddöntőben pedig a francia Bolade Apithy ellen sem volt könnyű dolga, de  15-13-ra nyert.

Az elődöntőben viszont fölényesen, 15-8-ra verte az orosz Kamil Ibragimovot, a döntőben pedig hasonlóan magabiztosan, 15-7-re a dél-koreai Kim Jung Hvant.

A női versenyben a vb-bronzérmes, Eb-ezüstérmes Márton Anna szerepelt kitűnően, csak az utolsó asszójában szenvedett vereséget. A tőrözőként igazán sikeres olasz Arianna Errigót 15-10-zel, az amerikai Kamali Thompsont 15-8-cal, a dél-koreai Hvang Szeo Nát 15-9-cel búcsúztatta, majd a negyeddöntőben nagyon megverte az egyéniben kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok Mariel Zagunist, 15-6-tal búcsúztatva az amerikait.

Az elődöntőben a német Anna Limbach sem okozott sok gondot Mártonnak, 15-8-re nyert. A döntőben a világbajnoki címvédő, összességében háromszoros egyéni vb-győztes ukrán Olga Harlan volt az ellenfele, akitől 15-7-re kapott ki.

(via MTI)

Rovatok