Index Vakbarát Hírportál

Az év védése hozta a Washington történelmi győzelmét

2018. május 31., csütörtök 05:42 | aznap frissítve

A Washington Capitals 3-2-re nyert az újonc Vegas Golden Knights otthonában az NHL döntőjének második mérkőzésén magyar idő szerint csütörtök hajnalban, így 1-1-re áll az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc. A Stanley Kupáért folyó következő két meccset  Washingtonban rendezik, az elsőt közép-európai idő szerint vasárnap, a másikat pedig kedd hajnalban.

Az újonc Vegas mellett a Washington is fennállása első bajnoki címéért küzd, a fővárosiak eddig egyszer, még 1998-ban voltak döntősök, de akkor 4-0-s összesítéssel kaptak ki a Detroit Red Wingstől. Azaz a mostani volt a történelmi első győzelme a Capitalsnak Stanley Kupa-döntőben.

Az első harmadban a Vegas szerzett vezetést, de lefújás előtt nem sokkal a Washington egyenlített, amely a második harmadban két gyors góllal jelentős előnyre tett szert. A harmad végén a hazai csapat szépített. 

Már a második játékrészben is fölényben volt a Las Vegas, de az utolsóban végképp. 15-6 volt ebben az időszakban a kapura lövések aránya a Golden Knights javára. A Washington heroikus küzdelemben tartotta meg egygólos előnyét első sorban Braden Holtbynak köszönhetően, aki a meccs végére 37 védésig jutott.

Két perc volt csak hátra a meccsből, amikor a hazaiak csatára Alex Tuch egyenlíthetett volna, a közeli kapáslövését Holtby valami elképesztő reflex-szel, a botjával hárította. 

Alekszander Ovecskin, aki az első meccsentúlélt egy arcát eltaláló korongot, most gólt ütött, amely pályafutása 59. playoff-gólja volt, ezzel utolért két legendát, Paul Coffey-t és Stan Mikitát az örökrangsor 34. helyén.

Stanley Kupa, döntő, 2. mérkőzés:

Gólszerző: Neal, Theodore, ill. Eller, Ovecskin, Orpik.

Rovatok