Index Vakbarát Hírportál

Állami támogatással tartják majd fent a futball-vb stadionjait

2018. július 20., péntek 20:34 | aznap frissítve

Oroszországban állami támogatással segítik a véget ért labdarúgó-világbajnokságon használt 12 stadion fenntartását a következő öt évben - írja az MTI. Vlagyimir Putyin pénteken azt mondta, a kihasználtság a fontos, ezért nem baj, ha a stadionok koncerthelyszínekké, kiállítási vagy kereskedelmi központokká, turisztikai célponttá válnak, de a legjobb az lenne, ha továbbra is a labdarúgásnak adnának otthont.

A kormányzati tisztviselők és sportvezetők kalinyingrádi találkozója után úgy fogalmazott, arra kell törekedni, hogy minden stadionban legyen egy csapat, és minden csapatnak legyen stadionja.

A 12 létesítmény közül csak hatban játszanak rendszeresen orosz élvonalbeli mérkőzéseket. Néhány városban komoly anyagi kihívást jelent az aréna fenntartása, ezért Putyin felkérte Pavel Kolobkov sportminisztert, hogy készítsen előterjesztést minden stadion és edzőpálya jövőjét illetően, amit a világbajnokságra építettek.

A világbajnokság helyi szervezőbizottságának vezetője azt mondta, a turisták 100 milliárd rubelt (442 milliárd forint) költöttek el az országban a vb-nek köszönhetően.

Rovatok