Index Vakbarát Hírportál

Zokogva ünnepelt a friss Eb-aranyérmes Dévai

2018. augusztus 5., vasárnap 17:18

Dévai Boglárka nagyon félt attól, hogy még érmes sem lesz ugrásban, miután két kisebb hibát vétett a glasgow-i Európa-bajnokság döntőjében. Rettenetesen izgult.

"Ez a verseny csak azt mutatja, van még hová fejlődni, de azt is mutathatja: oda tudok érni a világ közvetlen elitjébe" - mondta az M4-nek a 18 éves friss bajnok. 

Amikor aztán meglátta az eredményt, hogy még így is az övé a legmagasabb pontszám, kitört belőle a feszültség, és zokogott.

A sportcsatorna meg is osztotta ezt a videót, az öröm pillanatait.

Edzője, Rácz Gábor elmondta, hogy a második, könnyebb ugrását három éve magabiztosan hajtja végre, szektoron kívül még egyszer sem érkezett belőle, most igen.

"Ezzel izgalmassá tette a versenyt. Az első olyan nehéz ugrás, hogy senki sem csinálja ezt a mezőnyben, a világon sem sokan. Remélem, hogy ez az arany valaminek a kezdete. Nagy dinamika van benne, a levegőben is jól tudja irányítani a testét" - értékelt a szombathelyi a szakember, aki a feleségével, Vizer Erzsébettel dolgozik együtt. Az edzőtermet speciálisan az ugrásnak megfelelően alakították át. 

Rovatok