Index Vakbarát Hírportál

Van rá 30 milliárd, de semmi sem mozdul a pesti Maccabi Játékok ügyében

2018. szeptember 5., szerda 15:55

Jövő nyáron Magyarországon rendezik a Maccabi Európa Játékokat – az európai zsidó közösség nemzetközi sporteseményét –, amire a kormány 30 milliárd forintot különített el a költségvetésben. Csakhogy másodjára is eredménytelen lett az esemény központi helyszíneként szolgáló Kerepesi úti Sportpark felépítésére kiírt közbeszerzési pályázat, írja a 168 óra. Vagyis

még csak elméletben sem kezdtek hozzá az új uszoda, sportcsarnok, kültéri sportpályák, műfüves pályák, irodák, gyakorlótermek, parkolók és gyalogoshidak kivitelezéséhez. 

A terület (MTK Budapest futballstadionja és az Aréna Pláza által határolt városrész) megtisztítására és a bontási munkálatokra még volt jelentkező. A Maccabi L-T 2017 Konzorcium 2,1 milliárd forintért végezhette el a feladatot.

Az építkezésre kiírt pályázat viszont idén májusban egyszer már eredménytelen lett. Akkor a 2019-es budapesti Maccabi Európa Játékok Szervező Bizottságának egyik résztvevője, Heisler András azt mondta: még reménykednek benne, hogy a tervezett helyszínen megépülnek a versenypályák és a kiszolgáló épületek, de már alternatív helyszínekben is gondolkodnak a szervezők.

Azóta nem történt érdemi előrelépés az ügyben, a 168 óra pedig hiába kereste meg Heisler Andrást, az MTK-t vagy a Nemzeti Sportközpontokat, senkitől nem érkezett válasz. Még Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter is csak kitérő választ adott az ezzel kapcsolatos kérdésekre a Kormányinfón.

Rovatok