Index Vakbarát Hírportál

Péni István ezüstérmes a dél-koreai vb-n

2018. szeptember 14., péntek 08:38

Péni István ezüstérmet nyert a férfi nagyöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett versenyében a dél-koreai Csangvonban zajló sportlövő-világbajnokság pénteki zárónapján – írja az MTI.

A 120 lövés során Péni a térdelő, majd a fekvő testhelyzetű 40-40 lövéses szakaszban sem lőtt kiemelkedően, a későbbi győztes Leppa 80 sorozatot követően hét körrel előzte meg őt. Állóban aztán ismét kiválóan telejsített, a mezőny legjobbja volt, amivel Leppán kívül valamennyi ellenfelét maga mögé utasította.

Péni végül 1169 körrel zárta a versenyt, három körrel lemaradva lett második, míg a másik magyar, Sidi Péter 1154 körrel a tizennegyedik helyen végzett a 37 fős mezőnyben.

A tavaly légpuskában a világkupa-döntőben győztes Péni karrierje első felnőtt világbajnoki érmét szerezte meg, egyúttal a csangvoni magyar csapat egyetlen felnőtt dobogós helyét érte el. Olimpiai kvótát ugyanakkor nem szerzett, mert ez a szám nem szerepel a programban. Az olimpiai számok közül a kisöbű összetettben kilencedik, míg légpuskában a tizenkettedik helyen végzett a világbajnokságon.

Korábban a junioroknál Pekler Zalán kisöbű szabadpuska összetettben és fekvőben is ezüstérmet nyert. Előbbi számban a magyar csapat harmadik lett, csakúgy mint a junior lány csapat sportpisztolyban.

Eredmények,  férfi nagyöbű puska, 300 m, 3x40 lövés

Aleksi Leppa (Finnország) 1172 kör
2. PÉNI ISTVÁN 1169
3. Gilles Vincent Dufaux (Svájc) 1167
...14. Sidi Péter 1154

Rovatok