Index Vakbarát Hírportál

Hónapok óta hiába várunk Mészáros 2Rule-jára

2018. október 4., csütörtök 12:21

Nagyon úgy tűnik, hogy Mészáros Lőrinc Turulja inkább hasonlít az Afrikába igyekvő Gombóc Artúrra, mint egy szárnyaló sólyomra. Már réges-rég útjára indult, de az istennek sem akar megérkezni. A nagy dérrel, dúrral, Dárdaival beharangozott nemzeti sportmárka termékei továbbra sem elérhetők a piacon. Pedig a 2Rule színre lépésekor a Magyar Sportszermárka Zrt. vezérigazgatója, Kővári Ágnes azt mondta a Magyar Időknek, hogy július végén nyit a webshop, augusztus közepén pedig a bemutatóterem.

Kitért rá (Kővári Ágnes), hogy a 2Rule meztervező programmal is ellátott internetes oldala, mely a teljes kínálatot felvonultatja, illetve a webshop várhatóan a hétvégi bemutatkozás utáni napokban indul el, összehangoltan a fővárosi Váci út 80. szám alatt tervezett bemutatóterem ünnepélyes megnyitójával – utóbbira augusztus közepén kerülhet sor.

Mindez július 21-én jelent meg, ehhez képest most októbert írunk, és még mindig az egyetlen módja, hogy az új, 2Rule márkájú Puskás Akadémia mezhez hozzájussunk, ha leigazol a Felcsút.

Mert amíg a sportklubok (Felcsút, Haladás, Diósgyőr, Pécs) és sportszövetségek (vívók, teniszezők) irányában rendesen megy a nyomulás, sőt többnyire sikeresen, addig a kereskedelmi forgalmazás mintha no go zone volna a Mészáros-család többségi tulajdonában álló cégnek.

A 2Rule honlapjának funkciói továbbra sem működnek, a webáruház és a meztervező menüpont ugyanúgy "Hamarosan" lesz elérhető, mint induláskor. Ami pedig a boltot illeti, az egyrészt még nem nyílt meg, noha a honlapon található számot hívva szeptember közepén még október másodikával kecsegtettek, másrészt az sem tiszta, hogy a Váci úti üzletben csak gyönyörködni lehet majd a termékekben, mint egy showroomban, vagy vásárolni is belőlük.

Szeptember 18-án írt levelünkben megpróbáltunk érdeklődni a cégnél, többek között az egyre jelentősebb csúszás okairól, a hazai beszállítók és gyártók arányáról vagy a 2RCOOL-nak nevezett egyedi technológia részeteiről. És persze megkérdeztük azt is, hogy tényleg hamarosan megnyitják-e az első üzletüket, ahogy azt nekünk többen is mondták. 

Egy napra rá (szeptember 19.) a kövekező választ kaptuk:

...az értesülései pontosak, valóban a közeljövőben nyitjuk meg első üzletünket a Váci úton. Jelenleg ennek előkészítése zajlik. Az üzlet megnyitását követően sajtótájékoztatón ismertetünk minden lényeges információt, azokat is, amelyekre kérdései vonatkoznak.

A nem túl informatív válasz után felhívtuk Kővári Ágnest, ám ettől a beszélgetéstől sem lettünk sokkal okosabbak. A vezérigazgató megerősítette, hogy hamarosan nyitnak, de a csúszás okairól nem kívánt nyilatkozni, ahogy lényegében semmi másról sem. Viszont tőle is ígéretet kaptunk, hogy mindenről tájékoztatni fognak, ha itt az ideje.

Amikor aztán októberre fordulván sem érkezett meg a hőn várt meghívó, ismét felhívtuk Kővárit. Miután beazonosítottuk magunkat, egy kicsit gyanakvóvá vált, és azt kérdezte:

Miért akar maga annyira ott lenni a megnyitón?

Miután sikerült megválaszolni, hogy újságíróként miért szeretnék elmenni egy sajtónak szóló eseményre, megpróbáltam a késedelem okairól kérdezni. Kővári erre megnyugtatott, hogy minden rendben, mindössze arról van szó, hogy csak akkor "tárják szélesre kapuikat" a közönség és a nyilvánosság előtt, ha tényleg minden tökéletes.

Ennél többet viszont nem sikerült kihúzni belőle, pedig nagyon érdekelt volna, hogy mi végre tolódik a hónapok óta ígért repülőrajt. De szívesen kérdeztünk volna még például az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra időzített, majd az NB I. egy héttel későbbi rajtjára (július 21.) áthangolt beharangozó kampány értelméről, a legjobb esetben is októberi nyitás fényében. A köztévés barter keretében leszállított termékekről. Vagy arról, hogy a gyártás során szerzett eddigi tapasztalataik fényében mikorra tennék a magyar könnyűipar 2Rule által ígért felvirágoztatásának beköszöntét.

Talán majd a megnyitón választ kapunk mindezekre, ha egyszer tényleg lesz és tényleg nem felejtik el meghívni rá az Indexet, ahogy az a júliusi sajtótájékoztató alkalmával véletlenül megtörtént. Addig meg türelmesen kivárjuk, amíg a 2Rule tollászkodik.

Rovatok