Index Vakbarát Hírportál

115 évet kellett várni, hogy valaki megcsinálja a legnagyobb baseballcsúcsot

2018. október 9., kedd 12:30

A baseball különös hangulatú sportág, már csak abból a szempontból is, hogy amikor egy játékos ritka, történelmi tett küszöbén áll – mint amikor egy dobójátékos nulla ütést engedve hoz le egy meccset, vagy egy ütőjátékos négy hazafutás, esetleg a cycle közelében van –, akkor a társai magára hagyják, és hozzá se szólnak, nehogy esetleg véletlenül megzavarják a koncentrációban.

A Boston Red Sox játékosa, Brock Holt viszont hallani sem akart ilyesmiről, amikor a hajnali, az ősi rivális New York Yankees elleni meccsen a kilencedik, utolsó inninghez közeledve a többiek nyakában ugrált, és azt kiabálta, hogy adjanak neki még egy esélyt ütésre, hogy összehozhassa a cycle-t, vagyis úgy legyen négy ütése, hogy azokból az első, a második, a harmadik bázisra jusson el anélkül, hogy kiejtenék, illetve csináljon egy hazafutást is.

Holtnak a négy ütésből a legnagyobb, a hazafutás hiányzott a kilencedik inning előtt, amikorra a már tetemes, 14-1-es hátrányba került Yankees Austin Romine-t cserélte be dobni. A Red Sox-játékos Ian Kinsler megszerezte az első bázist, ezzel eljött Holt ideje, aki Romine első dobására óriásit lendített, és a nézőtérre vágta a labdát.

Ezzel Holt karrierje során a második cycle-t csinálta meg, de ami sokkal fontosabb, hogy az MLB történetének első cycle-jét hozta össze a rájátszásban, ami nem kis szó, hiszen

a liga 115 éve indult, de még senkinek sem sikerült ez.

Nagyon-nagyon sokáig emlékezni fogok erre. Nyilván nem úgy készül senki egy adott meccsre, hogy történelmet fog írni, vagy valami hasonlót, ahogy arra sem, hogy 16 pontot szerez a New York Yankees ellen a csapatával. Azt hiszem, mindenkinek elég jó estéje volt

– mondta Holt a történelmi eredmény után.

Idegenbeli győzelmével a Red Sox 2-1-re vezet a rájátszásban a Yankees ellen a három győzelemig tartó párharcban.

Rovatok