Index Vakbarát Hírportál

3 milliárdot ajánlottunk, Los Angelest választották

2018. november 8., csütörtök 13:20

A hét elején derült ki, hogy az első alkalommal kiírt World Urban Games nevű játékokat Los Angeles rendezheti 2019-ben, és ha sikeres lesz a lebonyolítás, akkor 2021-ben is a kaliforniai színhelyen fognak versenyezni a városi sportok legjobbjai.

Ezekről a sportágakról van szó, az első hármat már beemelték az olimpiai programba, a magyar női kosarasok a világ legjobbjai közé tartoznak.

Az MTI is közölte a hírt, hogy Los Angeles nyert a Svájcban tartott választáson, azt viszont egy francia lap írta meg, hogy Budapest 10,5 millió dolláros ajánlatot tett. Nyers fordításban: tett le az asztalra.

A magyar kormány 3 milliárd forintot félrerakott erre a célra október végén.

És mint Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke tudatta: Orbán Viktor

elkötelezett a 2019. évi World Urban Games

, egy új generációs multisportesemény budapesti megrendezése mellett, amely egyfajta fiatalos sportfesztivál a város szívében.

Egészen pontosan ez jelent meg a Magyar Közlönyben: "a magyar állam a pályázatra 100 millió forintot biztosít, a rendezés elnyerése esetén pedig további 2,895 milliárd forintot ad a lebonyolításra."

Már csak az a kérdés, hogy a sikeres pályázat utánra tartogatott pénzt bedobtuk-e a kampányba, hogy mindenképp minket válasszanak, vagy a franciák értettek félre valamit. Megszavaztatjuk a kérdést, mielőtt bármilyen állásfoglalást is tennénk.

Bedobtuk a 3 milliárdot a kampányban?

  • 493
    Persze, nagyon-nagyon kellett volna, hogy itt legyen
  • 398
    Dehogy, adófizetői pénzzel nem dobálózik a kormány

Los Angeles időpontot még nem tudott mondani, valószínűleg jövő szeptemberben rendeznek.

A két város összecsapott volna a 2024-es olimpiai pályázaton is, ha nem lép vissza a magyar főváros. Így hat év múlva Párizs rendezi az olimpiát, 2028-ban pedig Los Angeles.

A sportot felügyelő EMMI egyébként nem volt ott ezen a svájci szavazáson, ami csak azt a kérdést veti fel, kinek a kezében futottak össze a szálak a kormányból.

Rovatok