Index Vakbarát Hírportál

Szász Emese még mindig gyászolja Kulcsár Győzőt

2018. november 18., vasárnap 17:23

Bár erőnléti edzéseket már végez, januárig nem fog pengét versenyen a riói olimpia párbajtőr bajnoka, Szász Emese, aki még mindig nem talált magának új edzőt – írja a Bors.

A Vasas vívónője szeptemberben tizenhét év közös munka után veszítette el edzőjét, a legendás Kulcsár Győzőt, és egyelőre még mindig képtelen a szakember pótlására gondolni, pedig egyre közelebb vannak a 2020-as tokiói olimpia kvalifikáló versenyei.

A Vasas szakosztályvezetője ugyanakkor nem aggódik: az idő fogytával szerinte is van értelme foglalkozni a témával, de mint mondta, attól nem kell tartani, hogy Szász lépéshátrányba kerülne. 

Jelenleg erőnléti munkát végez. Amúgy egy komplex vívónő, aki a szükséges technikai, taktikai tudással kellően felvértezett.

– mondta Ferjancsik Domonkos, hozzátéve, hogy a klub átérzi a sportolónő helyzetének súlyát, mert tudják, olyan trénert veszített el, aki klasszist faragott belőle.

Ferjancsik azt is megjegyezte, hogy Kulcsárhoz hasonló szakember valószínűleg soha többé nem áll majd mögé, de így is vannak olyan edzők, akik közül válogathat. Kiderült az is, hogy nem akarják siettetni a vívónőt a döntése meghozatalában, mert tudják, hogy ő is szeretné ugyanúgy megvédeni a címét, ahogy azt a szintén Kulcsár által edzett Nagy Tímea tette, aki 2000 után 2004-ben is olimpiát nyert.

Udvarhelyi Gábor, a vívóválogatott szövetségi kapitánya az üggyel kapcsolatban elmondta, vívó- és teniszedzőt, nyelvtanárt tilos ráerőltetni bárkire, egyébként pedig ő rendszeresen egyeztet a klasszissal, és 

úgy tudja, közel jár ahhoz, hogy megnevezze az új mesterét.

Rovatok