Index Vakbarát Hírportál

Szalai: A második hely nem rossz, de utólag van bennünk némi hiányérzet

2018. november 19., hétfő 08:33

A magyar válogatott 2-0-ra legyőzte Finnországot a Nemzetek Ligájában, a görögök botlása miatt pedig második helyen zárta a csoportját, vagyis van esélye az NL-ből kijutni a 2020-as Európa-bajnokságra. Az egyik gólt szerző Szalai Ádám szerint ez összességében rendben van, de lehetett volna jobb is.

Azt gondolom, beáldoztuk annak, hogy a csapat felvegye azt a rendszert, amit a mostani kapitány elvár. Aztán azon meg lehet gondolkozni, mi lett volna, ha lett volna ideje néhány barátságos mérkőzésen felkészülni. A második hely összességében nem rossz a csoportban, de utólag azért van bennünk némi hiányérzet a finnországi vereség, vagy az észtországi döntetlen miatt. Ugyanakkor azt gondolom, jó úton haladunk előre, ezt ez a legutóbbi két mérkőzés megmutatta

– idézte a magyar támadót az MTI. 

A finnek elleni vereség még hagyján, az volt Marco Rossi első tétmeccse. A tallinni 3-3-ért azonban valóban nagy kár, ha azt a meccset behúzza a magyar válogatott, most csoportelső lenne.

Szalai a neki sarokkal gólpasszt adó Kalmár Zsoltról is beszélt. Elmondta, hogy nagyon sokat fejlődött az utóbbi időben, támadásban már nagyon rendben van, és 

ha még egy kicsit hátrafelé is javul, komoly kis középpályás lesz belőle.

A finnek ellen Marco Rossi egyébként újoncot is avatott Holender Filip személyében. A Budapest Honvéd játékosa nagyon örült a debütálásának, ugyanakkor kicsit dühös is volt magára a meccs után, mert egy nagy helyzetnél nem találta el jól a labdát.

Rovatok