Index Vakbarát Hírportál

A rögbiszövetség kétmillióért mondja meg, mire költött félmilliárdot

2018. november 30., péntek 08:41

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A rögbiszövetség kétmillióért mondja meg, mire költött félmilliárdot

A budapesti olimpia miatt jól megtámogatott szövetségtől a 24.hu próbált adatokat kérni.

139 · Nov 30, 2018 08:41am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Közel kétmillió forintot kért a Magyar Rögbi Szövetség (MRGSZ) azért, hogy kiadja a 24.hu-nak, hogy mire költött el félmilliárdos állami támogatást.

Az MRGSZ-nek még 2016 decemberében ítélt meg a kormány a 454+25 millió forintot létesítményfejlesztési és sportszakmai támogatásként. A pénz a tervezett budapesti olimpia miatt érkezett az itthon kevésbé népszerű és elég kicsinek számító sportághoz.

A 24.hu adatigényléssel fordult a szövetséghez, hogy megtudja, mire ment el több száz millió forint. Az MRGSZ nem zárkózott el, de a következő választ adta:

az adatigénylés törvényes időben történő megválaszolása az MRGSZ alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár, ezért (…) 1 972 666 forint költségtérítést állapít meg a Szövetség.

Az adatigénylés teljesítésének legmagasabb órabérével számolva a lap arra jutott, hogy a szövetségnek 448 munkaórára van szüksége, hogy összegyűjtse, milyen cégekkel és mennyiért szerződtek.

A 24.hu a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordul, mert az MRGSZ ellehetetleníti a közérdekű adatokhoz való hozzáférést.

Rovatok