Index Vakbarát Hírportál

Véget ért a Dortmund veretlensége

2018. december 18., kedd 22:53

Kikapott a listavezető, eddig veretlen Borussia Dortmund a kiesőjelölt Düsseldorftól a Bundesliga 16., hétközi fordulójában. A második Mönchengladbach továbbra is 100 százalékos otthon, Dárdai Pál Herthája pedig nem bírt Augsburggal, már csak hetedik a bajnokságban. 

A Dortmund volt a mérkőzés egyértelmű favoritja még idegenben is, ennek ellenére a labdabirtokláson kívül a játék egyik aspektusában sem tudta felülmúlni ellenfelét. A hazai csapat már a 22. percben betalált Dodi Lukebakio remek egyéni akciója után, és csak azért nem vezetett 2-0-ra az első félidőben, mert Usami nem tudott az üres kapuba találni:

Az 56. percben tovább növelte az előnyét a Düsseldorf, a Dortmundnak pedig csak egy 81. percben szerzett szépítő találatra futotta, vagyis 12 győzelem és három döntetlen után kikapott a Bundesligában. Mivel a Mönchengladbach 2-0-ra legyőzte a Nürnberget, így a Dortmund előnye már csak hat pont. 

Öf

Dárdai Pál Herthája hazai pályán fogadta a kiesés elől menekülő Augsburgot, de így sem sikerült hozni a kötelezőt. Martin Hinteregger már a 8. percben betalált, és bár sikerült a 31. percben fordítani – Leckie és Duda voltak a gólszerzők –,  a vendég csapat Koo Ja-Cheol góljával a 39. percben egyenlített. Hiába dominálta a második félidőt a Hertha, újabb gól már nem született, így a Wolfsburg győzelme miatt már csak a 7. a csapat a bajnokságban, vagyis nincs Európa Ligát érő helyen.

Eredmények

Rovatok