Index Vakbarát Hírportál

Történtek ám jelentős dolgok a futball világában szenteste is

2018. december 24., hétfő 22:56 | aznap frissítve

Ha karácsony és futball, akkor mindenkinek a Boxing Day jut eszébe, az angol élvonal hagyományos december 26-i fordulója (mondjuk most szerdán speciel az olasz élvonalban, a Serie A-ban is lesz forduló). Csakhogy december 24-én sem állt le a világ labdarúgása, még ha nem is a világ legkomolyabban jegyzett bajnokságai és válogatottai játszottak.

Volt ugyanis két válogatott meccs is. A világranglistán amúgy 29. helyen – szóval jócskán előttünk – álló irániak Palesztinával játszottak (99.) Dohában egy barátságos meccset. A vége 1-1 lett, az iráni Taremi 50. perces gólját Cantillana a 83.-ban egyenlítette ki. Az esélytelenebb palesztin válogatott amúgy nyolcadik meccse veretlen, és nemcsak olyan csapatokkal játszott, mint Nepál vagy Banglades, hanem Kínával is.

A kínaiak (76.) szintén meccseltek hétfőn, szintén Dohában, Irakkal (88.) játszottak, és kikaptak 2-1-re. Az irakiak a 22. percben vezettek (Ahmad Ibrahim), a 44.-ben Lej Vu egyenlített, a 69.-ben Mohanad Ali lőtte az utolsó gólt.

A két ázsiai válogatott meccs mellett kilenc – főleg afrikai – ország tíz bajnokságában volt forduló. Az egyetlen jegyzett ezek közül a török liga, ahol az élvonalban, a Super Ligben a Fenerbahcse is játszott. Az öt éve még bajnokságot nyert, összesen 28-szoros bajnokcsapat, amiben olyan játékosok vannak, mint a 63-szoros válogatott kapus Volkan Demirel, most csak utolsó előtti (17. a 18-ból), így a 6. helyezett Antalyaspor elleni idegenbeli 0-0 nem is volt rossz eredmény (ráadásul a 75. perctől emberhátrányban voltak), és a 15. helyezettől csak 1 pontnyira vannak. Érdekes módon 0-0 lett a másik két török meccs is, a szintén élvonalbeli Akhisarspor-Konyaspor és a másodosztályú Altinordu-Giresunspor is.

És ami még történt:

December 25-én, karácsony első napján viszont tényleg nem lesz a világ egyetlen jegyzett bajnokságában sem meccs, csak három válogatott mérkőzést rendeznek. Vietnám Észak-Koreával, Afganisztán Türkmenisztánnal, míg Katar Kirgizisztánnal játszik.

Rovatok