Index Vakbarát Hírportál

Fejjel zuhant a palánknak a finn hokisnő

2018. február 19., hétfő 09:29

Ijesztő jelenet zajlott le az Egyesült Államok-Finnország meccsen, a női jégkorong-torna elődöntőjének első harmadában. A finnek játékosa, Ronja Savolainen egy teljesen ártalmatlan helyzetben ütközött az amerikai Meghan Duggan-nel. A finn hokis térdre esett és a palánk felé csúszott, majd nagy erővel, fejjel ütközött. Azonnal az öltözőbe kísérték, ahol a csapat orvosa megvizsgálta.

„Nem volt súlyos a sérülés szerencsére, megvizsgáltuk, nem találtunk olyan sérülés, amely akadályozná a játékban, és úgy döntöttünk, hogy saját kérésére visszatérhet a jégre.” - magyarázta az orvos. A játékos a második harmadban vissza is térhetett.

Savolainen még elmondta, elvesztette az egyensúlyát, így már nem tudta kontrollálni a mozgását, ezért csúszott a palánkra. „Nem láttam pontosan, hogy történt az ütközés, mert már arra figyeltem, ne essek nagyot.”

A finnek 5-0-s vereséget szenvedtek az elődöntőben az Egyesült Államoktól. Nem volt váratlan eredmény, hiszen az amerikai csapat a világ legjobb válogatottjai közé tartozik. Ettől függetlenül Savolainen is hozzátette, mindent elkövetnek, hogy a bronzmeccsen bizonyítják, nem véletlen jutottak el eddig. A másik elődöntőben a kanadai és az orosz válogatott játszik egymással.

Rovatok