Index Vakbarát Hírportál

Három német ment a dobogóért, 1 mp-en belül végeztek

2018. február 20., kedd 15:53

Mindhárom érmet a németek vihették haza az északi összetett férfi egyéni számban Dél-Koreában. Ugyan sáncon a németek csak a negyedik-ötödik-hatodik helyre fértek oda, végül a sífutásban hozott hatalmas hajrájuknak köszönhetően mindhárom érmet megkaphatták.

A sánc után a japán Vatabe Akito, és a hatalmasat, 139 métert ugró norvég, Magnus Jarl Riiber vezetett, azonban sífutásban már sokkal nehezebb dolguk lett.

A pálya kétharmadánál még egy hétfős bolyban haladtak a cél felé, de aztán rákapcsoltak a németek. A végére már csak négyen maradtak, de Riiber hiába üldözte a három németet, végül csak negyedik helyen ért be, ezzel a remek ugrása ellenére is lemaradt a bronzról is. A sáncot megnyerő Vatabe ötödik lett.

Az első helyezett Johannes Rydzek lett, őt Fabian Riessle és Eric Frenzel követte, ezzel pedig eldőlt, hogy mindhárom érem a németeké. Rydzek után kevesebb mint egy-egy másodperc eltéréssel értek be társai.

Rydzeknek ez az első téli olimpiai aranya, 2014-ben ezüstöt, 2010-ben pedig bronzot nyert a németekkel, de akkor is csak csapatban.

(Borítókép:  Kai Pfaffenbach / Reuters)

Rovatok