Index Vakbarát Hírportál

Egy 22 éves lány olyat csinált, mint még senki a világon

2018. február 24., szombat 16:43

Nyolc aranyat osztottak ki a téli olimpia utolsó előtti napján, illetve lejátszotta a férfi hokitorna bronzmeccsét Kanada és Csehország. A meccset 6-4-re a Phjongcsangba címvédőként érkező Kanada nyerte, amely 1976 után lett újra bronzérmes. A döntőt vasárnap az oroszok vívják a németekkel.

A magyaroknak véget ért szombaton a téli olimpia, méghozzá egy, olimpián most debütált számban, az alpesi sí csapatversenyben. A Hozmann Szonja, Maróty Mariann, Kékesi Márton és Samsal Dalibor csapat a vb-4. Svájccal került egy párba, és a vége sajnos papírforma lett,4-0-s vereség volt a magyar küldöttség utolsó eredménye az idei téli olimpián. Némi vigaszt jelenthet, hogy a svájciak végül meg is nyerték a történelmi aranyérmet; a mieink se voltak elégedetlenek.

És ha már sporttörténelem: a 22 éves cseh Ester Ledecká olyat csinált, mint még senki a világon. Egy téli olimpián két egymástól nagyon eltérő versenyszámban is aranyérmet nyert. Olyanok már voltak, akik hasonló sportágakban (gyorskorcsolya és short track, biatlon és sífutás) megcsinálták ezt, de Ledecká a szuperóriás-műlesiklás után most szombaton snowboardban győzött.

És ami még volt

(Borítókép: Este Ledecká a Párhuzamos óriásszlalom döntőjén - fotó:  Laurent Salino / Agence Zoom / Getty Images Hungary)

Rovatok