Index Vakbarát Hírportál

Telt ház várta a gyorskorisokat a Gyakorló Jégcsarnokban

2018. február 25., vasárnap 11:04

Szimbolikus, hogy az egész világot leelőző magyar rövidpályás gyorskorcsolyázókat hozó aranygép az eredeti menetrendhez képest jó háromnegyed órával előbb érkezett Ferihegyre.

A Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor csütörtökön történelmet írt az első magyar téli olimpiai arany megszerzésével, az 5000 méteres váltó döntőjében győztek olimpiai csúccsal, az utolsó két váltásnál óriási hajrázva. Ezzel egyébként 1980 után szereztek újra magyar érmet téli olimpián.

Jól sikerült a női gyorskorcsolya-csapat szereplése is, Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Bácskai Sára és Kónya Zsófia a B döntő második helyével olimpiai negyedik helyet szerzett, náluk az előfutamban szerepelt még Heidum Bernadett is.

Hosszas várakozás után végül előkerültek a gyorskorcsolyázók, de szinte meg sem állva, szó nélkül vágtak át az őket váró, gyéren tapsoló tömegen, majd felszálltak a fogadási ünnepségre tartó buszra. A korcsolyaszövetség előre jelezte, hogy nem terveznek semmi programot a reptéren, ennek ellenére meglepő, hogy a gyorskorcsolyázók még egy közös fotóra sem álltak össze.

A reptéri esemény után a Gyakorló Jégcsarnokban, a magyar gyorskorcsolya otthonában fogadták a gyorskorisokat:

Rovatok