Index Vakbarát Hírportál

Felnézett, beverte a dalba foglalt Benfica-legenda

2019. február 14., csütörtök 17:51 | aznap frissítve

Parádés félpályán túli góllal tette emlékezetessé csapata továbbjutását a Libertadores-kupában a paraguayi csatárlegenda, Oscar Cardozo.

Cardozo 2007-től hét éven át szolgálta a Benficát, ezalatt kétszer gólkirály volt Portugáliában, nyert egy bajnoki címet, lőtt 33 gólt az európai kupákban, illetve ő rúgta külföldiként a legtöbb gólt a klubban. Mindez bőven elég volt hozzá, hogy a lisszaboni csapat szurkolóinak örök kedvence legyen.

Az annak idején több európai topcsapattal is hírbe hozott Cardozo végül 2014-ben hagyta el a Benficát, két Törökországban, egy Görögországban töltött szezon után tért haza a paraguayi Libertadhoz.

A 35 éves csatár szerda este a bolíviai The Strongest ellen ismét megvillantotta legendás balját, amelynek veszedelmességéről a Benfica-szurkolók dalban emlékeztek meg.

Vigyázat, ő veszélyes, ő Oscar „Tacuara" Cardozo!

– szólt a Benfica-szurkolók rigmusa éveken át a Tacuara (cukornád) becenevű futballistának.

A ma már a mezén is a becenevét viselő Cardozo a 87. percben, 3-1-es hazai vezetésnél érezte úgy, hogy akkor most ő bő 55 méterről feltenné a pontot az i-re, és anélkül hogy egyet is igazított volna az elé kerülő labdán, egyből kapura rúgott. Tökéletesebben nem is tehette volna, a kapus hiába kapaszkodott hátramenetben, csak annyit ért el, hogy a labdával együtt maga is a hálóban kötött ki.

Cardozo nem mindennapi gólja után a Libertadnak még volt ideje egy újabb gólra, így az este végén 5-1-es győzelemnek örülhettek a hazai drukkerek, csapatuk pedig 6-2-es összesítéssel jutott a Libertadores-kupa következő fordulójába.

(Külön meg kell még emlékeznünk a videóban felbukkanó Libertad-edzőről és makulátlan frizurájáról: Leonel Alvarezt nem lehet figyelmen kívül hagyni a pálya mellett sem.)

Rovatok