Index Vakbarát Hírportál

Kivert foganként egy meccs eltiltást adott az MLSZ a könyökösért

2019. február 14., csütörtök 11:56

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága legutóbbi ülésén négy bajnoki mérkőzéstől tiltotta el az NB II.-es Mosonmagyaróvár labdarúgóját, Vágó Leventét, aki a vasárnapi Tiszakécske elleni bajnoki 61. percében olyan brutálisan könyökölte le Batizi-Pócsi Balázst, hogy annak egy foga gyökerestül kitört, három pedig annyira meglazult, hogy el is csúszott. A vétkest a bíró kiállította.

A sérülést szenvedő futballista csütörtökön nyilatkozott a Nemzeti Sportnak az esetről.

"Arra emlékszem, hogy fejjel megtoltam a labdát, amikor az ellenfél megütött. Igazából nem érdekel, hogy szándékos volt-e vagy sem, nem futballpályára való cselekedet volt.

El lehet képzelni, mekkorát kaptam, ha az ő könyökén felszakadt a bőr, és össze kellett varrni.

– mondta Batizi-Pócsi, akit nem vigasztalna, ha Vágó súlyosabb büntetést kap, mert attól még nem lennének egészségesek a fogai.

A kitört fog megtalálásának körülményeiről a tiszakécskei csapat honlapjának meccs utáni riportja számolt be:

Batizi-Pócsi Balázs egyik fogát a meccs után találta meg a pályán egy labdaszedő kissrác, és hozta be az orvosi stábhoz.

A Tiszakécske játékosa elmondta, hogy a mérkőzés után a párjával és egy csapattársával ment be a kecskeméti kórház szájsebészetére, ahol "megpróbálták rendbe tenni" a fogsorát. Batizi-Pócsi a könyökös következményeiről is részletesen beszámolt.

Az ütés következtében egy fogam gyökerestül kiesett, három másik meglazult és befelé állt a számban, ráadásul ezek közül az egyik fele le is törött. Visszaültették az ínyembe a kiesett fogamat, amelyet egy kisfiú talált meg a fűben, és csapatorvosunk gyógyszeres gézbe csomagolta, hogy ne száradjon ki.

A játékosnak a következő két hetet teljes pihenéssel kell töltenie, az pedig, hogy végül fogai közül hány marad meg, csak egy hónap múlva derülhet ki.

A mérkőzés végeredménye 1–1-es döntetlen lett, miután az ekkor már csak nyolc mezőnyjátékossal támadó Mosonmagyaróvár a 93. percben egyenlített.

Rovatok