Index Vakbarát Hírportál

330 millió dolláros rekordot döntött a baseball legnagyobb sztárja

2019. március 1., péntek 09:21

A baseballtörténelem valaha volt legnagyobb összértékű szerződését kapta csütörtökön Bryce Harper, aki 13 évre 330 millió dollárért írt alá a Philadelphia Phillies csapatához, ám a rekorddöntés így is némi csalódást hozott, mert hiába az összérték rekordja, átlagban csak picivel több, mint évi 25 milliót kap, holott ősszel még úgy nézett ki, hogy neki, és a múlt héten szerződést kapó Manny Machadónak is esélye van a 400 millió közelébe kerülni.

A 26 éves Harper, aki legalább az elmúlt 18 évet nézve a legjobb szabadon igazolható játékos volt, Giancarlo Stanton 325 millió dolláros rekordját döntötte meg.

Korábbi csapata, a Washington Nationals egy 17,9 millió dolláros szerződéssel próbálta megtartani a szupersztárt, aki természetesen nemet mondott erre. Philadelphiában egyébként egy brutálisan megerősített csapathoz csatlakozhat, hiszen télen szerezték meg a Philliesnél J.T. Realmutót, Jean Segurát, Andrew McCutchent és David Robertsont is.

A sporttörténelem legnagyobb értékű szerződése továbbra is a mexikói bokszoló Saúl Canelo Álvarezé, aki 365 millió dollárért írt alá a DAZN sport-streamingszolgáltatóhoz.

Rovatok