Index Vakbarát Hírportál

Raymond van Barneveld máris visszatért

2019. március 29., péntek 13:02

Tegnap még arról beszélt Raymond van Barneveld, a darts ötszörös világbajnoka, hogy azonnali hatállyal visszavonul. Ezt a nézőknek, majd a Michael van Gerwen ellen 7-1-re elveszített Premier League-meccs után a nyilatkozatában is jelezte.

A meggdöbbentő, könnyes búcsú után nem sokkal menedzsere, Jaco van Bodegom már arról beszélt, hogy tárgyaltak Barney-val és megegyeztek abban, hogy higgadtan, újra átgondolva a történteket, ismét beszélnek a dologról.

Sokáig nem tartott a gondolkodás. A Raymond van Barneveldet is szponzoráló Target Darts osztotta meg péntek délben a dartsos üzenetét, amelyben kijelentette, hogy korábbi elhatározásával ellentétben, folytatja a szezont.

Amikor nézem és hallgatom a tömeget, ahogy énekli a „Barney Army”-t, annál csodálatosabb érzés nincs is a világon.

Könnyen lehet, hogy a háttérben a szezonra vonatkozó szerződések állhatnak. Ha visszavonulás mellett döntött volna, nem csak elesett volna ezektől a pénzektől, hanem még veszíthetett is volna.

Van Barneveled a legnagyobb versenyzők közé tartozott, a modern érában rajta kívül csak ketten voltak, akik öt vb-t tudtak nyerni. A holland négyszer győzött a BDO-nál (1998, 1999, 2003, 2005), majd a PDC-nél folytatta, ahol 2007-ben szerzett világbajnoki címet a legendás Phil Taylor legyőzésével.

Karrierje során 29 PDC-versenyen győzött, többek között nyert UK Opent, Grand Slam of Dartsot és Premier League-et is. Ő volt az első játékos, aki először kilencnyilas leget dobott a Premier League-ben és a PDC-világbajnokságon.

Rovatok