Index Vakbarát Hírportál

A kupagyőztes röplabdaklub tulaja besokallt, és sehol nem indítja csapatát

2019. június 14., péntek 17:43

A Kecskeméti Röplabda Club jelenlegi tulajdonosa úgy döntött, hogy az előttünk álló idényben nem indítja a Magyar Kupában címvédő férfi röplabdacsapatát egyik hazai versenysorozatban sem.

A 2018-19-es szezonban a bajnokság negyedik helyén végző KRC honlapja az alábbi, terjedelmében szűkre szabott, ám nagybetűkben gazdag közleményben tudósít a kialakult helyzetről:

 Tisztelt Érintettek!

HOSSZAS GONDOLKODÁS ÉS TÖBB ÉVNYI VÍVÓDÁS UTÁN ÚGY DÖNTÖTTEM, HOGY A KRC-T NEM KÍVÁNOM INDÍTANI A 2019-2020-AS MAGYAR BAJNOKSÁGBAN ÉS KUPÁBAN SEM.

AZ EZT MŰKÖDTETŐ KFT. ELADÓ LESZ.

A részletekről hamarosan olvashatnak honlapunkon, illetve értesülhetnek ügyvédeinken keresztül.

Kádár László klubelnök, tulajdonos

sk.

Kádár a baon.hu megyei hírportálnak azt mondta: nyolcvan százalékban végleges a döntése, de senkit nem hagy cserben. „A szerződéssel rendelkező játékosok és a szakmai stáb megkapja járandóságát" – mondta.

Döntése hátteréről annyit nyilatkozott a lapnak, hogy előfordult, a Magyar Röplabda Szövetség illetékesét hiába kereste bizonyos ügyben, nem érte el, majd - elmondása szerint - a pohár akkor telt be, amikor "a napokban megtudta, hogy az egyik külföldön játszó magyar sztárjátékos negatívan beszél róla a háta mögött".

Rengeteg pénzt költöttem a KRC-re, az önkormányzaton és HÉP Zrt.-n kívül más nem nagyon támogatott bennünket, nem azt érdemlem, hogy rossz színben tüntessenek fel" – egészítette ki mondandóját Kádár László.

A Kecskemét együttese háromszor nyerte meg története során az első osztályú bajnokságot (1983, 1987, 2014), míg a Magyar Kupát négyszer hódította el (1983, 1988, 2014, 2019).

(via MTI)

Rovatok