Index Vakbarát Hírportál

Kilenc tus előnyről lett végül Eb-ezüstérmes a magyar férfi kardcsapat

2019. június 22., szombat 17:32

Ezüstérmet nyert a Szatmári András, Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású magyar férfi kardcsapat a düsseldorfi vívó Európa-bajnokságon. A magyarok a 12 csapatot felvonultató verseny második kiemeltjeként a negyeddöntőben kezdtek szombaton, és magabiztosan, 45-28-ra verték a briteket.

Az elődöntőben is nagyszerűen és eredményesen vívott a magyar négyes, és a románokat 45-40-re felülmúlva jutott a döntőbe, ahol a németek vártak Szilágyiékra.

Magyar szempontból kifejezetten jól indult a döntő, az első három asszó után 15-6 volt az állás, ám a folytatásban a közönség támogatását élvező németek fordítani tudtak. Bár a végén Szilágyi nagyszerű hajrával 43-43-nál egyenlíteni tudott, az utolsó két tust a hazaiaknak ítélték, így Németország lett az Európa-bajnok.

A férfi kardozók a magyar küldöttség negyedik érmét szerezték. Korábban ugyancsak második lett a női kardválogatott, míg harmadikként zárt női kard egyéniben Márton Anna, valamint a férfi párbajtőrcsapat.

(MTI)

(Borítókép: Gémesi Csanád (b) a magyar és a Benedikt Wagner a német csapat játékosa a düsseldorfi vívó-Európa-bajnokság férfi kard csapatversenyének döntőjében 2019. június 22-én. Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Rovatok