Index Vakbarát Hírportál

Pályán tette helyre kimozdult térdkalácsát a rögbis, aztán játszott tovább

2019. június 28., péntek 18:21

Elég gyakran megy a rögbi és az amerikaifutball rajongói között a szájkarate, hogy melyik sportág képviselői a keményebbek, az alábbi, csütörtöki videó alapján viszont lehet, hogy egy egység előnyt behúzhatunk a rögbiseknek.

Amíg az amerikai-futballistáknak ott van például a játék közepén az ujjficamát helyre rakó védő, Thomas Davis, addig a rögbiseknél ott van a vállficamát azonnal helyre rakó Sean Lamont, illetve most már Joe Westerman is, aki pedig a térdkalácsát rakta helyre a pályán egy szerelés után, majd ment is beállni a buliba.

A Hull FC játékosa csütörtökön, a Hull Kingston Rovers elleni meccsen esett a földre, majd elsőre csak az látszott, hogy óriási grimaszolás közepette a térdét kezdi csapkodni. Egy másik kameraállásból derült csak ki, hogy valójában kificamodott a térdkalácsa, azt ütötte helyre sajátos gyógymód gyanánt.

(Aki még közelebbről is meg akarja nézni a horrorba illő öngyógyítást, az itt teheti meg.)

Mint kiderült, Westerman gyors reakciója nem véletlen, edzője, Lee Radford elmondta a meccs után, hogy nagyjából kéthetente elmozdul a térdkalácsa, mert valószínűleg hiányzik pár szalag a térdében, úgyhogy már van gyakorlata a helyrerakásában.

A meccset végül a HKR nyerte 18-10-re, úgyhogy nem tett csodát az orvoslás.

Rovatok