Index Vakbarát Hírportál

Holland válogatott futó lehet a Szigeten elfogott egyik drogdíler

2019. augusztus 13., kedd 11:41

A holland médiában is vezető hír lett, hogy a budapesti Sziget Fesztiválon elfogtak két holland huszonéves férfit, akik nagy mennyiségű kábítószert akartak bevinni és eladni a rendezvényen.

A holland lapok szerint az egyik elfogott férfi, Roelf B. egy ismert futó lehet Hollandiában – írta a holland Telegraaf nevű lap alapján a 444.hu .

A dolgot senki nem erősítette meg, de az információt a Telegraaf szerint alátámasztja, hogy Roelf B. telefonja napok óta ki van kapcsolva, és a holland atlétikai szövetségtől sem reagált senki a találgatásokra. Roelf B. 2017-ben tűnt fel, százméteres versenyszámban többször versenyzett Európában is, legutóbb a 23 éven aluliak bajnokságán vett részt.

Mint beszámoltunk, múlt kedden kapcsolták le a két huszonéves holland drogdílert, akik ellen kábítószer-kereskedelem miatt indítottak nyomozást. Mint beszámoltunk, a két holland csomagmegőrző széfjéből a többi között egy kilogramm rózsaszín, kábítószergyanús tabletta, 128 gramm előreporciózott kábítószergyanús növényi törmelék és 451 műanyag fiolában kábítószergyanús anyagból sodort cigaretta is előkerült.

Később megtalálták a két holland férfi autóját, amelyből tizenhét kilónyi drog került elő. Összesen így mintegy százmillió forint értékű kábítószert foglaltak le tőlük. Ez volt a Sziget történetének legnagyobb drogfogása. A holland férfiak ügyvédje hiába kérte kiadatásukat óvadék ellenében, a nagy mennyiség miatt, ezt nem kapták meg.

Rovatok