Index Vakbarát Hírportál

EL: Átgázolt ellenfelén a Wolverhampton és az Espanyol

2019. augusztus 15., csütörtök 23:34 | négy éve frissítve

Összesítésben 8:0-ás győzelemmel jutott a labdarúgó Európa Liga-selejtező play-off körébe az angol Wolverhampton csapata, miután otthon is négy góllal verte az örmény Pjunyik Jeravánt. Az első félidőben még úgy tűnt, nem akarja túlhajtani magát az angol csapat a nagy előny birtokában, ám a második félidőben tíz perc alatt elintézték a farkasok ellenfelüket.

Az angol csapat azzal a Torinoval játszik majd a főtáblára jutásért, amely a Debrecen nagyon sima kiverése után a fehérorosz Szoligorszkot is 6:1-es összesítéssel búcsúztatta. 

Az Espanyol se állt meg a 3:0-ás idegenbeli győzelem után, a második meccsen 38 perc alatt három gólt lőtt a svájci Luzern csapatának, és ezzel nagyon közel került az Európa Liga csoportköréhez.

A forduló legszorosabb párharcát Korhut Mihály csapata, az Arisz és a Molde összecsapása hozta. A múlt heti 3:0-ás norvég győzelem után fel tudott állni a görög csapat, és a rendes játékidőben 3:0-ra vezetett a visszavágón. Következett a hosszabbítás, amely első 15 percének hosszabbításában Bolly góljával szépített a Molde. Mint negyed órával később kiderült, ez a továbbjutást jelentette a norvégoknak, hiszen több gól már nem esett az izgalmas összecsapáson. A magyar védőt a 104. percben cserélték le.

Ahogy azt korábban megírtuk, a Ferencváros a Suduvával fog játszani az Európa Liga-selejtező utolsó körében, miután a litván csapat meglepetésre kétszer is legyőzte a Maccabi Tel-Avivot. 

Rovatok