Index Vakbarát Hírportál

A sportág, ahol a kapun túlról érvényes a pont

2019. október 8., kedd 15:24

Másodszor rendezték meg a padel országos bajnokságot, amin 30 páros csapat, három versenyszámban mérte össze a tudását. A padel a legdinamikusabban fejlődő ütősportok egyike a világon. Íme egy kis ízelítő, hogyan művelik ezt a profik a tenisz és a fallabda ketrecben játszott keverékét. Külön kedvencem, amikor kimegy a kapun a játékos, és onnan viszi be a döntő csapást. 

Kapun túlról ütött pont

A férfiaknál a Spanyolországban és Svájcban edző Terkovics Milán és Nemcsek Norbert nyert nagy csatában 7:5, 6:2-re a Biró André/Weidinger Gergő páros felett.

A nőknél a múlt évi bajnokok Hole Szandra és Ferenczi Dóra három szettben (6:4, 6:7, 6:4) győzték le az Erdélyi Mónika és Kovács Anikó alkotta párost.

Vegyespárosban is a fenti két kategóriából ismert neveket találunk: a női aranyérmes Hole Szandra és a férfi ezüstérmes Weidinger Gergő egy elsőséget és egy bajnoki címvédést gyűjtött be ebben a versenyszámban Borbély Rita és György Károly ellen három játszmában.

A bajnokok elnyerték a jogot, hogy a soron következő Európa-bajnokságon indulhassanak. A hazai padel számára a nemzetközi terjeszkedés felé, illetve ez fordítva is érvényes, hiszen a MAPASZ jogot nyert nemzetközi verseny hazai szervezésére is 2020-ban.

Rovatok