Index Vakbarát Hírportál

A hűtlen kezelés miatt eltiltott ex-FIFA-elnököt fogadta Orbán a Várban

2019. október 25., péntek 22:38

A FIFA korrupcióba belebukott, futballtól hat évre eltiltott korábbi elnöke, Sepp Blatter tartott előadást a Testnevelési Egyetemen csütörtökön, de az egyetemen kívül Orbán Viktornál is járt a Várban, derült ki a Nemzeti Sport Online videójából.

"A kormányfő ebédre látta vendégül a svájci sportdiplomatát, akit elkísért a róla szóló könyv szerzője, Thomas Renggli, valamint Nagy István, Magyarország berni nagykövete és Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke, lapunk főszerkesztője" - írja a Nemzeti Sport. A videón pedig láthatjuk, ahogy Orbán meghajlással és öleléssel köszönti az eltiltott Blattert, majd pezsgőzés, kilátásban gyönyörködés és szabadban eltöltött ebéd következik:

Az NSO beszámolója szerint Blatter elmondta, hogy "a FIFA éléről történő elmozdítása óta – leszámítva a tavalyi oroszországi világbajnokságot – ez az első külföldi útja".

Blatter tizenhét évig volt a FIFA elnöke, 2015-ben mondott le, pár nappal azután, hogy a FIFA éves zürichi kongresszusán annak ellenére is újraválasztották, hogy éppen ezt megelőzően több tisztségviselőt őrizetbe vettek korrupció, pénzmosás és zsarolás miatt. Pár hónappal később eljárás is indult ellene, 2016-ban pedig Michel Platinivel együtt hat évre eltiltották a futballtól.

Blatter a Magyar Sportújságírók Szövetségének meghívására érkezett Budapestre, és a Testnevelési Egyetemen a Platini-ügyről és a világbajnokságok odaítéléséről is beszélt.

(Via 444.hu)

Rovatok